projektek

Transdanube Travel Stories

Rövid leírás, összefoglaló

     

A Duna-régió gazdag kulturális és természeti örökségnek ad otthont. A megőrzésével és kutatásával már számos kezdeményezés foglalkozik, jelen projekt ezen örökség felhasználására és megőrzésére a fenntartható turizmust fontos építőelemként ismeri el.

A turisták gyakran csak néhány napot töltenek a kiválasztott úticélokban, amelyeket főleg repülővel és/vagy autóval érnek el. A hatalmas turisztikai potenciál kiaknázására irányuló fenntartható módszerek és erőfeszítések korlátozottak, valamint hiányzik a különböző turisztikai desztinációk közötti hálózatépítés, amely növelné a Duna-régió turisztikai jelentőségét. A pályázat során európai kulturális útvonalak tovább fejlesztésével és a projektben egyéb képviselt hálózatok létrehozásával segítjük elő az ez irányú fejlesztést.

A jelentős kulturális és természeti örökség elismeréseként a Transdanube Travel Stories projekt célja a fenntartható turizmus támogatása a Duna-régióban, innovatív promóciós koncepciók (új narratívák kialakításával) és fenntartható mobilitásmenedzsment eszközök megvalósításával.

A projekt elemei:

 • Az új és innovatív elbeszélések (narratívák) kidolgozása a Duna makrorégió turisztikai célponként való népszerűsítésének stratégiája. A különálló helyszínek a régióban, nem vonzók a turisták számára, azonban az érdeklődés felkeltésének érdekében, az útvonalokon a kiválasztott helyszínek egy megtapasztalható, átélhető történettel kerülnek összekapcsolásra (dunai emléket létrehozva).
 • A mobilitás menedzsment eszközök (mobilitási menedzserek, mobilitási központok, mobilitási tervek) integrálása az érintett kulturális útvonalak és hálózatok intézményi struktúrájába, a helyszínek/ az állomások között megkönnyíti a turisták számára, hogy az új történeteket, elbeszéléseket környezetbarát közeledési eszközök használatával tapasztalhassak meg. Ezáltal növelve a turisták számát, viszont csökkentve a velük járó közeledési eszközök káros hatásait.
 • Az idegenforgalmi termékklubok létrehozása a desztinációk szintjén, valamint az európai kulturális útvonalak és más hálózatok közötti jobb tematikus és intézményi kapcsolatok megerősítése szorosabbá teszi a legfontosabb szereplők közötti együttműködést, és növeli képességeiket a fenntartható turizmus előmozdítására a Duna- régióban.

Az új elbeszélések és a mobilitás menedzselése, valamint a szereplők szoros együttműködése teremtik meg a keretet a Duna mint egyedülálló fenntartható turisztikai desztináció jobb helyzetének megteremtésére a piacon, amelynek eredményeként több európai polgár élheti meg fenntartható módon az Európa kulturális és természeti örökségeit.

Vezető Partner:

 1. Environment Agency Austria (AT)

Partnerek

 1. Danube Office Ulm/Neu-Ulm (DE)
 2. WGD Danube Upper Austria Tourism Ltd (AT)
 3. Tourism Board Linz (AT)
 4. West Pannon Regional and Economic Development Public Nonprofit Ltd (HU)
 5. Institute for Culture, Tourism and Sport Murska Sobota (SI)
 6. Croatian Association for Tourism and Rural Development „The Village Membership Club” (HR)
 7. Association for promoting tourism in Oradea and its region (RO)
 8. Danube Competence Center (DCC) (RS)
 9. DANUBEPARKS – Danube River Network of Protected Areas (AT)

 

Tények és információk:

Danube Transnational Programme (INTERREG DANUBE)

Vezető partner: Environment Agency Austria (AT)

Projekt időtartama: 2020. július 1. – 2022. december 31.

A projekt teljes bekerülési összege: 1 820 926.66 EUR

A Nyugatpannon Nonprofit Kft. teljes költségvetése: 185,625.00 EUR

Projekt weboldala: 

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/transdanube-travel-stories  

Facebook oldala:

https://www.facebook.com/travelstoriesproject 


Beszerzések

Ajánlattételi felhívás  - Rendezvényszervezésre

Ajánlattételi felhívás - Programok szervezésére

Ajánlattételi felhívás - Weboldal készítése és szerkesztési feladatok ellátása

Ajánlattételi felhívás - Product club felállítása/szakértői munka

Ajánlattételi felhívás - Promóciós termékek gyártása

Ajánlattételi felhívás- Fordítás/szakértői feladat ellátása