hírek

Transdanube Travel Stories - Nyitó Konferencia

2020. szeptember 22-én online került megrendezésre ‘Transdanube Travel Stories - Sustainable mobility linking Danube Travel Stories’ projekt nyitókonferenciája. A konferenciát a pályázat vezetője, ausztriai Környezetvédelmi Ügynökség koordinálta.

© WGD Donau Oberösterreich Tourismus GmbH-Hochhauser

2020. szeptember 22-én online került megrendezésre ‘Transdanube Travel Stories - Sustainable mobility linking Danube Travel Stories’ projekt nyitókonferenciája. A konferenciát a pályázat vezetője, ausztriai Környezetvédelmi Ügynökség koordinálta.

Az eseményen Stefano Dominioi (A Kulturális Útvonalak Kibővített Részleges Megállapodását képviselétében, valamint az Európai Kulturális Útovnalak Intézetnének igazgatója) mondott beszédet, kiemelve a Duna régió jelentőségét, valamint bemutatta az Európai Tanács útvonalait (például: Szent Márton út, Európai zsidó örökség útja, Iter Vitis, Réseau Art Nouveau hálozat and Római császárok és a Duna borút). A további előadáson megismerhették a résztvevők a jelenlegi európai és dunai narratívákat Georg Steiner ( Linz Tourist Board, turisztikai igazgatója) előadótól, továbbá Petra Rifftert ( Danube.Pearls Network), betekintést engedett a fenntartható turisztikai mobilitás menedzsmentjébe.

A projektről átfogó képet Andreas Friedwagner (Verracon ) nyújtott a konferencia hallgatói számára.  A pályázat két és fél éves megvalósítása során új elbeszélések (narratívák) kerülnek kidolgozásra, amely összekapcsolja az egyes úticélokat a Duna régióban. Az útvonalokon keresztül, fel lehet majd fedezni a régió lenyűgöző természeti helyszíneit, kulturális látnivalóit, mindezt fenntartható közlekedés eszközeinek használatával.

A találkozón hét ország tíz projektpartnere is képviseltette magát, akik az Environment Agency Austria irányításával új turisztikai termékeket és marketingstratégiákat fejlesztenek ki a régiókban a fenntartható turizmus és a fenntartható mobilitás kínálatának javításának érdekében. A cél, hogy a résztvevő kulturális utak és hálózatok működésében a fenntartható mobilitásmenedzsment eszközök is helyet kapjon, valamint az érintett szereplők között az együttműködés megerősödjön.

Projektparnterek: 

  1. Environment Agency Austria (AT)
  2. Danube Office Ulm/Neu-Ulm (DE)
  3. WGD Danube Upper Austria Tourism Ltd (AT)
  4. Tourism Board Linz (AT)
  5. Nyugat-Pannon Nonprofit Kft.(HU)
  6. Institute for Culture, Tourism and Sport Murska Sobota (SI)
  7. Croatian Association for Tourism and Rural Development „The Village Membership Club” (HR)
  8. Association for promoting tourism in Oradea and its region (RO)
  9. Danube Competence Center (DCC) (RS)
  10. DANUBEPARKS – Danube River Network of Protected Areas (AT)

 

Az INTERREG Danube Program keretében megvalósuló, 1,82 millió EUR költségvetésű, 85%-os ERFA támogatású projekt. A projekt 2022. december 31-én zárul.

fotógaléria

további hírek

Amazon of Europe Bike Trail - Szakértõi mûhelytalálkozó Lenti városában

Az Amazon of Europe Bike Trail projekt keretében 2018. december 11-én, egy napos mûhelytalálkozó került m…

Transdanube találkozó

2014. május 14-e és 15-e között került megrendezésre a Transdanube projekt 5. partnertalálkozója a románi…

A vasfüggöny kerékpárút projekt bemutatása a "KEK: határon átívelő turisztikai fejlesztések"; konferencián

A Közép-Európai Kezdeményezés tagországai a határon átívelõ tematikus együttmûködésekben látják a turizmu…