hírek

A NYUPAN NKFT. elõadásai a Szlov,én Magyar Vegyesbiztottság 2013. évi ülésén, október 11-én Szlovéniában, Lendván - a RegNet és a Vasfüggöny kerékpárút projektek bemutatása

A Magyarország-Szlovénia Határon Átívelõ Vegyes Bizottság ötödik ülését 2013. október 11-én Szlovéniában, Lendván tartották, ahol az eddigi tapasztalatok értékelése és eredmények ismertetése mellett megtárgyalták a vidékfejlesztési és gazdaságfejlesztési együttmûködési lehetõségeket, valamint több projektet is bemutattak.

 

A magyar delegációt a Bizottság Magyar Tagozatának elnöke, dr. Virág Rudolf, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszteri biztosa, a szlovén tagozatot a tagozat társelnöke, Roman Lavtar, a szlovén Belügyminisztérium tisztviselõje vezette.

A résztvevõk titkári beszámolót hallgattak meg a 2013-as munkaprogram fejlesztéseirõl és elõrehaladásáról, és javaslatok hangzottak el a 2014-es munkatervhez. Az ülésen megtárgyalták a térséget érintõ vidékfejlesztési és gazdaságfejlesztési együttmûködési lehetõségeket. Mindkét ország nemzetiségei beszámoltak a határon átnyúló együttmûködési, illetve pályázási tapasztalataikról.

A határ menti térség kiemelt témái között szerepelt a Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttmûködési Program 2007-2013 eredményeinek bemutatása és a résztvevõk a határszakasz mindkét oldalát érintõ projekteket, így a Pannon Pleasure kerékpáros turisztikai és REG-NET területfejlesztési projektet is megismerhették.

A bizottság következõ ülésére a tervek szerint 2014 õszén kerül sor.

 

A bizottság célja a helyi és területi önkormányzatok, államigazgatási szervek közötti határ menti együttmûködések segítése, az információcsere. A bizottság tevékenysége során feltárja azokat a lehetõségeket, melyek segítik az együttmûködést és igyekszik lebontani azokat a jogi akadályokat, melyek a határ mindkét oldalán gyengítik a közös fejlesztési lehetõségeket.

Az elhangzott magyar oldali elõadások anyagai letölthetõk innen:

fotógaléria

további hírek