projektek

EUHRENET

Ez a projekt sikeresen lezárult.

Egy olyan időszakban, amikor a COVID-19 és a háborúk miatt összetett politikai és humanitárius válságokkal, valamint a civil társadalom terének világszerte tapasztalható szűkülésével kell szembenéznünk, meg kell újítanunk az emberi jogok védelme és a demokratikus értékek támogatása iránti szilárd elkötelezettségünket, összhangban az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatával. Ebben az összefüggésben az EU emberi jogi és demokratikus cselekvési terve rámutat arra, hogy az EU nem tud egyedül szembenézni ezekkel a kihívásokkal, és a demokratikus átmenet csak akkor lehet sikeres, ha a helyi realitásokban gyökerezik. Ezért ez a projektjavaslat a helyi szereplők és a civil társadalmi szervezetek megerősítésére összpontosít.

Miről szól a projekt? Az Emberi Jogok Európai Városi Hálózat (EUHRENET) célja, hogy a döntéshozók, emberi jogi aktivisták és különböző társadalmi és szakmai háttérrel rendelkező európai polgárok széles körét bevonja a polgári vita és a közöttük folyó nyílt párbeszéd előmozdítása érdekében, valamint a köz- és magánszféra fenntartható partnerségének kialakítása érdekében, hogy fellépjen a diszkrimináció és a kirekesztés ellen Európában. A részvételi demokrácia és az emberi jogok előmozdítása érdekében az Emberi Jogok Európai Városi Hálózata a polgárokkal és a civil társadalommal együtt fog dolgozni az EU Alapjogi Chartáján alapuló helyi politikák továbbfejlesztésére és végrehajtására irányuló inkluzív stratégiákon.

A hálózat 12 különböző uniós ország 12 városát képviseli, amelyeket 3 másik uniós tagállam társult partnerei támogatnak, és együtt állunk ki a sokszínűség és a befogadás mellett helyi és európai szinten. Ezzel a hálózattal a helyi erőforrások konszolidálásának növekvő igényét kívánjuk kielégíteni, és meg kívánjuk hallgatni a helyi polgárokat az emberi jogaik gyakorlása során felmerülő igényeikről és kihívásaikról, a projekt hozzájárul új helyi polgári aktivista csoportok és hálózatok kialakulásához, az emberi jogok, a sokszínűség és a befogadás előmozdításához.

A projekt témái: Bel- és igazságügy (emberi jogok és jogállamiság) - Nemzetközi együttműködés, nemzetközi kapcsolatok, fejlesztési együttműködés.

Projekt facebook oldala: https://www.facebook.com/euhrenet

Projekt instagram oldala: https://www.instagram.com/euhrenet

Partnerség

Vezető partner

 1. Torres Novas (PT)

Project partners

 1. Bistrita (RO)

 2. CEIPES (IT)

 3. Nyugat-Pannon Nonprofit Ltd. (HU)

 4. Gain & Sustain (AT)

 5. European Initiatives Society (POL) 

 6. Kalnik (HR) 

 7. Rafal (ES)

 8. Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto (SLO)

 9. ILA - INTERNATIONAL LABOUR ASSOCIATION (NL)

 10. Genista Research Foundation (MT)

 11. Sdruzeni SPLAV, z.s. (CZ)

Adatok és információk

Projekt címe: Emberi Jogi Európai Városi Hálózat

Projekt rövid címe: EUHRENET

Program: CERV

Projekt futamideje: 2022. 06. 01 - 2023. 09. 30. 

A projekt teljes költségvetése: 171 210,00 EUR