hírek

Clusterix 2.0 - Partnertalálkozó Dániában

A Clusterix 2.0 projekt keretében megrendezett ötödik partnertalálkozó helyszíne Kolding és Billund (Dánia) városai voltak, a partnerséget a Southern Denmark Region látta vendégül 2017. szeptember 5-7 között. A Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. részérõl Körmendy Gál projektmenedzser és Deák Máté pénzügyi menedzser vett részt a találkozón, míg a Nemzetgazdasági Minisztériumot Szilágyi Katalin (Nemzetközi és Klaszter Osztály) képviselte.

A partnertalálkozó elsõ napján Koldingban került megrendezésre a project steering meeting, mely során a partnerek bemutathatták az elõzõ partnertalálkozó óta eltelt idõszak során a projekt keretében elért eredményeiket. Részletesebben is megismerhettük a következõ, romániai partnertalálkozó napirendjét, illetõleg a jövõ évben esedékes „staff exchange” részletei is megvitatásra kerültek. Ezt követõen Körmendy Gál és a projekt vezetõpartnere a kommunikációs munkacsomag elõrehaladását ismertette, majd pedig megismerhettük személyesen is David Fernandezt, aki a CLUSTERS3 projektet képviselte a dániai partnertalálkozón. A steering meeting-en az elõzõ és a következõ pénzügyi jelentésrõl való legfontosabb tudnivalók is megvitatásra kerültek.

A steering meeting-et követõen a Southern Denmark Region-t, illetve két jógyakorlatot ismerhettük meg a házigazda projektpartner jóvoltából: az egyik az „experience economy”, a másik pedig a „Design2innovate”, amely által a D2i által kínált együttmûködési lehetõségekrõl és a legfõbb eredményekrõl kaphattunk információkat. Az elsõ napi programot egy közös, csapatépítõ vacsora zárt le.

 

A második napon a Koldingban található design school-t ismerhettük meg. A délelõtt elsõ felében a design-t, mint az innováció egyik módszertanát ismerhettük meg, majd ezt követõen 6 csoportra osztva mûhelytalálkozó kezdõdött a résztvevõk számára – a már ismert módszertan gyakorlati alkalmazásáról. Az intenzív mûhelymunkát követõen egy közös busszal Billundba utaztunk, ahol elõször a régió leghíresebb vállalkozásának, a LEGO-nak a múzeumát tekinthettük meg, majd pedig a Legoland területén tehettünk egy nagyobb sétát a study visit részeként.

 

A harmadik nap délelõttjén a résztvevõk két elõadás közül választhattak:

  • A Cluster Excellence Denmark elõadás Merete Daniel Nielsen elõadása (a klasztermenedzsment szervezetek támogatása)
  • Real-world cases by Developa (a design, mint módszertan gyakorlati alkalmazása valós példák alapján)

Az elõadásokat követõen a résztvevõk megismerhették a vezetõpartner által elõadott Alsó-Ausztriai Ipar 4.0 program rövid történetét és gyakorlati tapasztalatait is.

fotógaléria

további hírek