hírek

Transdanube.Pearls - Partnertalálkozó és mutual learning visit Ausztriában

Közel 40 résztvevõ látogatta meg a Felsõ-Ausztriát, illetve az Alpine.Pearls egyik gyöngyszemét (Werfenweng) a „Transdanube.Pearls projekt keretében szervezett tanulmányút és partnertalálkozó alkalmával.

 

A Transdanube.Pearls projekt tanulmányútja és partnertalálkozója során közel 40 résztvevõ látogatta meg a felsõ-ausztriai régiót 2017. július 3-7 között. Az utazás egyik célállomása Werfenweng volt, mert a projekt egyik fõ célkitûzése, hogy olyan hálózatot alakítson ki, amely elkötelezett a fenntartható mobilitás iránt. Werfenweng egy a 27 önkormányzat közül az alpesi régióban, amely az „Alpine.Pearls” hálózathoz tartozik, és amelyik elkötelezett a környezetbarát közlekedés ügye mellett.

A tanulmányúton résztvevõk végigkerekeztek a felsõ-ausztriai Duna mentén fekvõ kerékpárúton, kipróbálhatták mindazon szolgáltatásokat, amelyeket a turisztikai szolgáltatók a kerékpárút mentén kínálnak (például a kompjáratot, az utazást a fából készült uszályon, stb.). Igazi osztrák finomságok kóstolására is sor került (pl. almabor és disznósült), de a program részeként meglátogatták a Schlögen-i kilátót és az Engelszell-i apátságot is.

Az tanulmányutat a partnertalálkozó követte, ahol a partnerek további lépéseket tettek a lakosságot és a turistákat megcélzó új, továbbfejlesztett mobilitási szolgáltatások, regionális mobilitási központok és turisztikai csomagok bevezetése érdekében. A potenciális Duna Gyöngyök olyan egyedi kínálatot tudhatnak magukénak, amelyek növelik a Duna Régió vonzerejét, ugyanakkor csökkenti az egész térséget érintõ negatív környezeti hatásokat. A projekt célja a fenntartható mobilitás erõsítése a turizmus területén olyan tevékenységekkel, mint például

  • a mobilitási információs központok kialakítása,
  • fenntartható mobilitási menedzserek alkalmazása,
  • az elkötelezett helyi vállalkozások támogatása,
  • a helyi lakosok és a turisták tájékoztatása a mobilitási és turisztikai programokról és lehetõségekrõl.

A Duna Transznacionális Program keretében támogatott projekt 2019. júniusáig tart, teljes költségvetése 2,9 millió EUR.

fotógaléria

további hírek