hírek

Transdanube.Pearls - Disszeminációs elõadás Ásványrárón

A Transdanube.Pearls projekt és a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. képviseletében Polgár Tibor és Deák Máté vett részt a Szigetköz – Felsõ-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanács 2017. május 22-i, Ásványrárón megtartott ülésén.

A találkozón Babos Attila, a tanács elnökének meghívására vettünk részt, amely során az elnök úr felkérte a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft-t, hogy tartson egy rövid elõadást a Transdanube.Pearls Szigetközben tervezett turisztikai és fenntartható közlekedés fejlesztésével kapcsolatos tevékenységeirõl. A találkozó utolsó napirendi pontjaként a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. nevében Deák Máté, a Transdanube.Pearls projektmenedzsere tartott elõadást a résztvevõk számára. A prezentáció a Transdanube.Pearls projekt kialakulásának körülményeirõl, illetve a projektben betervezett szakmai tevékenységekre fókuszált. Az elõadást követõ kérdések elsõsorban a tervezett mobilitás központ fõ tevékenységeire, illetve a fenntartható közlekedési menedzser várható szerepkörére, feladataira vonatkoztak.

A tanács ülését követõen részt vehettünk az ÉDUVIZIG által megrendezett, az Alsó-Szigetköz menti hullámtéri vízpótló rendszer néhány elemének interaktív megtekintésén, amely során motorcsónakkal jártuk végig Ásványráró környékét – miközben az ÉDUVIZIG igazgatója, Németh József úr ismertette a vízvédelmi objektumok vízvédelmi funkcióját, illetve a fejlesztések turisztikai hasznosítási lehetõségeit.

fotógaléria

további hírek