hírek

Clusterix2.0 - kommunikációs tréning

Az Interreg Europe Program keretében 2016. szeptember 29-30 között Athénban megrendezésre kerülõ Kommunikációs szemináriumon Körmendy Gál projektmenedzser, illetve Deák Máté pénzügyi menedzser képviselte a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft.-t, hiszen a Clusterix 2.0 projektben a magyar partner a kommunikációs munkacsomag felelõse.

A programon való részvétel több szempontból is hasznosnak és sikeresnek tekinthetõ. A szeminárium résztvevõi személyesen is megismerkedhettek az Interreg Europe Program Technikai Titkárság kommunikációért felelõs személyeivel, akik a prezentációk segítségével részletesen is bemutatták a kommunikációs tevékenységekkel kapcsolatos feladatokat és ismertették a legfõbb outputokat, illetve a program által elvárt legfõbb eredményeket. Egy alapos tréning segítségével bemutatásra került az Interreg Europe Program honlapján fellelhetõ legújabb funkció, a „library” is, melyet a késõbbi munkafolyamatok során a kommunikációért felelõs projektpartnerek munkatársai rendszeresen is használni fognak. A szeminárium résztvevõi betekintést nyerhettek a „storytelling” világába (mely által egy új kommunikációs forma vált megismerhetõvé, a kommunikációs technika elsajátítása elõsegíti a stakeholderek szélesebb körû bevonását) illetve megismerhettek néhány hasznos tippet a média munkatársaival való kapcsolattartás témájában (hogyan érdemes kommunikálni az újságírók felé, hogyan lehet felkelteni az érdeklõdésüket) a külsõ szakértõk elõadásainak köszönhetõen. 

 

A kötetlen, „world café” jellegû beszélgetés során Körmendy Gál a „stakeholder involvement” asztalbeszélgetés moderátoraként tevékenykedett. További 3 témában (internal communication, media campaign, communication evaluation) Deák Máté vett részt a beszélgetéseken.

fotógaléria

további hírek