hírek

EDUCORB extended_Második határon átnyúló iskolai hálózati találkozó _ Fertõszentmiklós, 2013. június 12.

Második alkalommal került megrendezésre 2013. június 12-én, ezúttal Fertõszentmiklóson az ausztriai magyar-, és a nyugat-dunántúli német nyelvtanárok közös hálózati találkozója.

 

A iskolák rendeszeres hálózati találkozói, és a közös nyelvi szimpóziumok platformot nyújtanak az EDUCORB extended projekt keretében a közös ötleteknek, a módszertanokkal kapcsolatos tapasztalatcseréknek és a tudástranszfernek. Ezúttal "Játékos idegennyelv-oktatás (szókincstanítás elméletével és gyakorlatával, valamint a mese feldolgozásának játékos lehetõségei)" címmel, Dr. Kövérné Nagyházi Bernadette, a Kaposvári Egyetem PK, Magyar Nyelvészeti és Irodalmi Tanszék adjunktusa tartott szakmai elõadást a résztvevõ pedagógusoknak. Elõadásának témája és tartalma oly nagy érdeklõdésre talált, hogy a késõbbiekben mindenképp folytatni szeretnénk a témához kapcsolódó elõadások sorát.

A két órás szakmai elõadást követõen a nyelvtanárok meséltek nyelvtanítással kapcsolatos tapasztalataikról, sikereikrõl, eredményeikrõl és a nyelvtanítást nehezítõ körülményekrõl is. A tapasztalatcserét követõen az EDUCORB extended ezévre tervezett, iskolákat érintõ tevékenységei, tervezett rendezvényei kerültek bemutatásra, melyre minden résztvevõ véelményét, javaslatát szívesen vettük.

A következõ hálózati találkozó az õsz folyamán kerül megrendezésre, melyre minden érdeklõdõt szeretettel várunk!

További információ: Károlyi Tímea, projektmenedzser, timea.karolyi@westpannon.hu

fotógaléria

további hírek