hírek

ICTr-CE - Disszemináció Gdansk városában

A Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. 2024.09.11-én Gdanks városában mutatta be az ICTr-CE projekt első felében elért eredményeket a Baltic Bike Upgrade c. projekt (Interreg South Baltic Programme) keretében megrendezésre került szakértői workshop során

A Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. 2024.09.11-én Gdanks városában mutatta be az ICTr-CE projekt első felében elért eredményeket a Baltic Bike Upgrade c. projekt (Interreg South Baltic Programme) keretében megrendezésre került szakértői workshop során, amelyet a projekt vezető partnere, a Pomerániai Turisztikai Ügynökség szervezett. A Balti-tenger mentén húzódó, rendkívül látogatott kerékpárút az EuroVelo 10 és EuroVelo 13 közös szakasza, így az ICTr-CE projekt eredményei a BBU projekt számára is relevanciával bírnak, tudnak azokra építeni a projekt sikeres lebonyolítása érdekében. A szakértői workshop sokszínűségét mutatja, hogy a BBU projekt partnerein kívül az EuroVelo 10 mentén tevékenykedő kerékpáros szakemberek és turisztikai szolgáltatók egyaránt képviseltették magukat a találkozón.

A műhelymunka során sok-sok érdekességet tudhattunk meg az ECF jóvoltából az EuroVelo 10-ről (pl. a honlap és a kerékpárút látogatottsága, infrastruktúra helyzete), bemutatásra kerültek a BBU projekt céljai, illetve az első felmérések eredményei is. Egy rövid szünet után pedig megismerhettünk egy dán szállásadót, aki bemutatta, hogy milyen fejlesztések szükségesek annak érdekében, hogy „kerékpárosbarát” -nak lehessen tekinteni a szolgáltatást. Érdekes volt az EuroVelo 10 svéd helyzetének megismerése is, ahol több esetben a kerékpáros túraútvonal felmérése zajlik.  

A műhelymunka után lehetőségünk adódott egy vezetett kerékpártúrán való részvételre is, mely során a Gdansk-Sopot útvonalon ismerhettük meg az EuroVelo 10 és EuroVelo 13 közös szakaszát és annak kiváló kerékpáros infrastruktúráját.

Az együttműködés folytatódni fog, hiszen az egymástól tanulás, egymás eredményeire való építés rendkívül fontos a transznacionális projektek lebonyolítása során.  

fotógaléria

további hírek