hírek

Talent School:

A Talent School projekt keretében oktatási igazgatóságok, tankerületi központok, tanárképző főiskolák, valamint érintett iskolák képviselői részvételével sikeresen megrendezésre kerültek az oktatási workshopok.

A Talent School projekt céljai között szerepel egy – széleskörű stratégiai és operatív partnerség kialakításával és oktatási szakemberek bevonásával – a „Talent School” tartalmi és pedagógiai alapkoncepció kidolgozása, beleértve az ahhoz szükséges módszereket és eljárásokat. A tudományos szakértők – a projektjavaslat és a stratégiai és helyi partnerekkel tartott első workshopok eredményei alapján – elemzést végeznek és kidolgozzák a „Talent School“ iskola alapkoncepcióját.

Az alapkoncepció megfogalmazza a “Talent School” célkitűzéseit, megállapítja a szervezeti keretfeltételeket, leszögezi a partnerek közti kooperáció kiépítéséhez szükséges lépéseket, összegyűjti a pedagógiai módszereket, amelyek segítségével különböző formákban megvalósulhatnak a gazdasági élettel való személyes találkozások oktatásba történő integrálása. Ezen valós találkozások során szerzett tapasztalatok feldolgozása, továbbá a tanulók támogatása, hogy a szerzett tapasztalatok alapján megfelelő pályát, szakmai képzést válasszanak.

A 2024. március 21-én az ausztriai Neudörfl településen megtartott workshopon kezdődött el a „Talent School” projekt képzési terv nagyvonalú keretének kidolgozása az oktatásfejlesztés, a szervezeti fejlesztés és a tanárok fejlesztése területén, valamint a képzési terv fenntartható beágyazása az iskolákba, az önkormányzatoknál és a térségben. A képzési terv 1. munkaváltozatának kidolgozása érdekében az egyes céloknak és intézkedéseknek megfelelően munkacsoportok kerültek létrehozásra.

A második workshopon – mely 2024. április 25-én, szintén Ausztriában, Krumbach településen került megrendezésre – az oktatási terv 1. változatának továbbfejlesztése, pontosítása történt meg a visszajelzések alapján a megvalósíthatóság, racionalitás, észszerűség, célszerűség jegyében.

 

fotógaléria

további hírek