hírek

Határon átnyúló területfejlesztés a határtalan elérhetõség által – ERRAM cross border 2013. November 25., St. Pölten

Az ERRAM HU-AT projekt, amely az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttmûködési Program 2007-2013 keretében kerül támogatásra, 2012-ben azzal a céllal került elindításra, hogy egy határon átnyúló elérhetõség raszteres elemzési adatmodell kerüljön kifejlesztésre Alsó-Ausztria, Burgenland és Nyugat-Dunántúl régiói számára.

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Kedves Projektpartnerek!

A projekt a Regionalverband Industrieviertel-Projektmanagement (vezetõ partner), az Alsó-ausztriai Tartomány Területrendezési és Regionálpolitikai Osztálya, a Burgenland Tartomány Területrendezési Osztálya, valamint a Nyugat-Pannon Terület- és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. szervezetek partnerségében kerül megvalósításra.

Egy határon átnyúló közlekedési hálózat kialakítása, határon átnyúló elérhetõségi mátrixok modellezése, egy összehangolt határon átnyúló adatbank kidolgozása jelentette az elõzõ év munkájának súlypontját. A szereplõkkel történt aktív egyeztetéseket, adatelemzéseket és fejlesztési munkát követõen eljutottunk az új területelemzõ modell kialakításának végsõ stádiumába, és így az elsõ konkrét használati lehetõségek és elemzési példák már bemutathatóvá váltak.

Az ERRAM HU-AT az „ERRAM Cross Border” kezdeményezés része, melyet a Alsó-ausztriai Tartomány Területrendezési és Regionálpolitikai Osztálya indított, és melynek egy elérhetõségi modell kifejlesztése volt a célja az alsó-ausztriai határterületre. A modell, további két alsó-ausztriai határterületre (Ausztria-Csehország és Ausztria-Szlovákia) történõ kiterjesztése az ERRAM CZ-AT és az ERRAM SK-AT projektek célja. 

A Regionalverband Industrieviertel-Projektmanagement és az Alsó-Ausztria Tartomány Területrendezési és Regionálpolitikai Osztálya szeretettel meghívja Önt a három ERRAM projekt közös projekttanácsadó testületi ülése keretében tartandó rendezvényére, amelyen az eddig elért eredmények kerülnek bemutatásra. A rendezvényt követõen kerülnek megtartásra az egyes ERRAM projektek munkacsoportülései. A rendezvény keretében lehetõsége lesz megismerni mindhárom ERRAM projekt tartalmát és kérdéseket feltenni a további projektmegvalósítással kapcsolatban.

A projekttanácsadó testületi rendezvény idõpontja és helyszíne:

 Határon átnyúló területfejlesztés a határtalan elérhetõség által – ERRAM cross border

2013. November 25., hétfõ

10.00 – 12.00 óra

NÖ Landhaus St. Pölten, Industrieviertel-Saal, Haus 1A

 

Az ERRAM HU-AT projekt keretében tervezett projektspecifikus munkacsoportülések  programja  (13.00 – 16.00 Uhr):

  • Általános helyzetjelentések
  • ERRAM-szoftver – A szoftver bemutatása, közös alkalmazása
  • Indikatorok és szcenáriok idõközi eredményei – Eredmények megvitatása
  • ERRAM Tervezési esetek – aktuális állapot és nyitott kérdések
  • Végsõ bemutató dokumentum – Projektparnerek bejövõ adatai
  • Projektpartnerek közti adatcsare lehetõségeinek átgondolása

 

Kérjük, szíves visszajelzését 2013. 11. 20-ig, a meghívóban jelzett elérhetõségekre.

 

Örülnénk résztvételének!

 

Nikolett Raidl                                                                                                      Mag. Simon Ortner

Projektvezetõ - ERRAM HUAT                                                                       Projektkoordinátor - ERRAM Cross Border

Regionalverband Industrieviertel-Projektmanagement                    Alsó-ausztriai Tartomány Területrendezési és Regionálpolitikai Osztálya

fotógaléria

további hírek