hírek

Közeledik az ERRAM HU-AT telephelyértékelõ eszköz elkészítésének befejezõ szakasza 2013. október 11-én került az 5. irányítócsoport ülés megrendezésre Katzelsdorfban.

2013. október 11-én került az 5. irányítócsoport ülés megrendezésre Katzelsdorfban. Az üléssel megkezdõdött az ERRAM telephelyértékelõ eszköz elõállításának utolsó szakasza. Az adatharmonizálás nagyrésze lezárult, a közúti közlekedés alapján kalkulált utazási idõ mátrixok számítása megtörtént és az ERRAM szoftver prototípusa elkészült. A modellezés alapján 1km*1km raszterhálózat adja. Ezt követi a tervezett szcenáriók modellezése és az eredmények egy határon átnyúló telephelyi atlaszban való összefoglalása. A projekt partnerei számára tervezett, a szoftver telepítésére és használatára vonatkozó képzés megszervezésére a terveknek megfelelõen 2014-ben kerül sor.

 

A projekt az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttmûködési Program 2007-2013 keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (European Territorial Cooperation AT-HU), Magyarország, az Alsó-ausztriai és burgenlandi tartományi kormány társfinanszírozásával valósul meg.

http://www.raumordnung-noe.at/index.php?id=327

fotógaléria

további hírek