hírek

BIG_inn AT-HU: Eredményes hospitációk osztrák pedagógusok számára

Ausztriai pedagógusok gyűjthettek szakmai tapasztalatot a nyelvfejlesztés területén a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. által szervezett fertőrákosi, valamint sopronkövesdi határon átnyúló hospitációk keretében.

    2022. november 09-én Alsó-Ausztriai és soproni pedagógusok látogattak el a Fertőrákosi Általános Iskolába. Lelkes tanulók néptáncbemutatójával indult a program, majd az intézmény vezetője mutatta be a csoport számára az iskolát. Ezt követően a harmadikosok német óráján vehettünk részt, ahol a projekthez kapcsolódó „A Fertő-tó növény- és állatvilága“ témát dolgozták fel a tanulók. A tanórát követően a pedagógusoknak lehetősége adódott szakmai tapasztalataikat megosztani egymással, valamint a gyermekek kipróbálhatták a projekt nyelvfejlesztő játékait. Új partneri kapcsolatokat is sikerült kialakítani, mely további eredményes közös szakmai munkát tesz lehetővé.

    Bécsi, burgenlandi, és alsó-ausztriai résztvevők látogattak el 2022. november 17-én a Sopronkövesdi Nefelejcs Óvodába, hogy szakmai ismereteiket bővítsék az óvodai nyelvfejlesztés területén. A település Polgármeseterének köszöntőjét követően megismerkedhettünk az Óvodával, majd egy vegyes korosztályú német foglalkozáson vehettünk részt. Az ezt követő eszmecsere során az osztrák és magyar pedagógusok megosztották egymással szakmai tapasztalataikat, megismerhették a két ország eltérő gyakorlatait és a korai nyelvfejlesztés jellemzőit. A találkozónak köszönhetően a sopronkövesdi óvoda pedagógusai is lehetőséget kapnak egy későbbi bécsi látogatás során ismereteik további bővítésére.

    fotógaléria

    további hírek