hírek

AMAZON OF EUROPE – PROMÓCIÓS TÚRA A MÉDIA KÉPVISELŐINEK ÉS AMAZON OF EUROPE FESZTIVÁL

Cégünk munkatársai 2022. szeptember 23-25. között 4 újságíró társaságában látogattak el az Amazon of Europe desztináció Zala megyei részére, illetve részt vettek az idén is megrendezésre kerülő Amazon of Europe Fesztiválon is.

Az “Európa Amazonasa” elnevezés használata a Mura, Dráva, valamint részben a Duna folyók menti, kvázi érintetlennek számító, nagyfokú biodiverzitással jellemezhető, ökológiailag rendkívül értékes, számos természeti és kulturális értéket, védett területet magában foglaló térség kapcsán egyre inkább kúszik be a köztudatba. Cégünk a 2010-es évek közepén került először kapcsolatba ezzel a határokon átnyúló desztinációval az Amazon of Europe Bike Trail projekt előkészületeinek kapcsán, és azóta is aktív szerepet vállal a teljes térség és különösképpen annak részét képező Dél-Zala felelős és aktív turisztikai fókuszú fejlesztésében.

Az Amazon of Europe térség fejlődése az elmúlt években több mértföldkő elérésében is megnyílvánult. 2021 őszén létrejött az Ötoldalú Mura-Dráva-Duna UNESCO Bioszféra-rezervátum, mely a világ első és eddigi egyetlen olyan bioszféra rezervátuma, amely öt ország területét érinti. Ehhez kapcsolódóan pedig – cégünk aktív közreműködésével – létrehozásra került az Amazon of Europe Bike Trail nevet viselő, napi szakaszokra osztott, online foglalható kerékpárosturisztikai termék, mely lehetőséget biztosít a térség kerékpáron történő felfedezésére. A termék az idei turisztikai szezonban debütált a piacon, és az első foglalások, illetve kerékpáros turisták megérkezésével - hosszú évek munkáját megkoronázva - kézzel fogható módon járult hozzá a térség turizmusához.

A 2022. szeptember 23-25. között megszervezésre került promóciós túra célja a desztináció és kerékpáros túraútvonal magyarországi népszerűsítése volt. Ennek apropóján munkatársaink négy újságíró társaságában látogattak el Dél-Zalába, ami az Amazon of Europe desztináció legnyugatibb magyarországi területe. Az újságíró vendégeink kerékpáros, aktív turisztikai, illetve a magyar vidéki térségekre összpontosító portáloktól érkeztek.

Első nap a csoport egy rövid kerékpáros etap keretében Gosztolától a Lendva fölött magasodó Vinárium toronyhoz tekert, és fel is ment a kilátóba. A második napi program kombinálva tartalmazott kerékpáros és vízi elemeket, a reggeli tekerést követően az újságírók Muraszemenyén csatlakoztak a minden évben megrendezésre kerülő Amazon of Europe Fesztivál programjához, ami idén egy Muraszemenye és Molnári közötti vízi- és kerékpáros túra formájában valósult meg, melyen összesen 30 fő vett részt. A Molnáriba evezést – és egy jóleső kései ebédet – követően a visszautat ismét kerékpárra szállva tette meg a csapat, az újságíró csoport az éjszakát Letenyén töltötte. A promóciós túra utolsó napján aztán ismételten kerékpározás szerepelt napirenden. Annak ellenére, hogy a hosszú hétvégén az időjárás nem mindig volt kegyes a résztvevőkhöz, reményeink szerint a HelloVidék, a Mozgásvilág, aBikemag, valamint a FLOWCYCLE munkatársai jó tapasztalatokkal távoztak, és a túra sikeresen megmutatott valamennyit a térségben rejlő aktívturisztikai potenciálból, így az esemény érdemben hozzájárul majd a desztináció belföldi népszerűsítéséhez.

fotógaléria

további hírek