hírek

SMART Pannonia: Spot filmek a környezettudatos közlekedés népszerűsítésére

"Nálunk mindig itt a helyed!" és „Hogy élmény legyen az utazás!” két spot film készült a SMART Pannonia projekt zárásaként, melyek egyrészt betekintést engednek a projekt során elért eredményekbe, másrészt üzenetükkel visszatükrözik a projekt legfőbb célkitűzéseit.

A SMART Pannonia projekt alapvető célja hatékony és fenntartható határon átnyúló közös közlekedési együttműködés megalapozása volt az osztrák-magyar határtérségben – mint „funkcionális régióban” – a fenntartható mobilitás erősítése érdekében, melyet határon átnyúló, szolgáltatókat összekötő közlekedési platform kialakításával; intelligens mobilitást elősegítő megoldások alkalmazásával; intermodális/kerékpáros intézkedések bevezetésével; valamint határon átnyúló vasúti tervezési tevékenység támogatásával ért el a projektpartnerség.

Az elkészült filmek is ezen intézkedések megvalósulására, valamint a klímabarát és „COVID-rezisztens” közlekedési módok, és viselkedési formák fontosságára hívják fel a figyelmet, többek között a közösségi közlekedés és egyéb környezetbarát mobilitási formák (pl. kerékpár, roller, gyaloglás stb.) tudatos használatára.

A spot filmek magyar és német nyelven is megtekinthetőek:

     

     

fotógaléria

további hírek