hírek

ARCHEODANUBE - Yesterday-today-tomorrow új digitális eszköz

Örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy bemutathatjuk az ARCHEODANUBE projekt keretében kifejlesztett Yesterday-today-tomorrow nevű új digitális eszközünket.

A Yesterday-today-tomorrow nevű új digitális eszköz (https://atool.zvkds.si/) már elérhető bárki számára. Az online felület segít a felhasználóknak kiválasztani a legmegfelelőbb megoldást a régészeti örökség bemutatására a régészeti parkokban, helyszíneken.

A következő linken egy rövid videón megismerheti az alkalmazás használatát.

https://fb.watch/dxwcgqXCEE/ 

A Szlovén Kulturális Örökségvédelmi Intézet a 3APPES céggel együttműködve az ARCHEODANUBE projekt keretében fejlesztette ki a digitális eszközt egy webes alkalmazás formájában. A paltform globális szinten teljes újdonságnak számít, mivel a piacon még nem létezik hasonló eszköz.

Az új digitális felület lehetőséget kínál mindazoknak, akik új régészeti parkot kívánnak létrehozni, egy meglévőt modernizálni, vagy más régészeti helyszínen található leleteket szeretnének bemutatni. Az eszköz egy részletes kérdőíven keresztül végig vezeti a felhasználót, ami felméri a régészeti lelőhely sajátosságait, valamint a felhasználó igényeit is. A megadott válaszok alapján az online felület a legmegfelelőbb megoldásokat kínálja a régészeti emlékek bemutatására.
A használata teljesen ingyenes. A felhasználók annyiszor vehetik igénybe ahányszor akarják, így megismerhetnek akár több, eltérő forgatókönyvet és új ötleteket szerezhetnek a régészeti maradványok bemutatására.

fotógaléria

további hírek