hírek

Amazing AoE – Kerékpár és vízitúra határokon innen és túl

Kombinált kerékpár- és vízitúrára került sor 2021.08.14-én Dél-Zalában, amely az Amazing AoE projekt keretében valósult meg.

Az Amazing AoE projekt keretében megszervezésre kerülő túra Kerkaszentkirály településén, a Természetház elől indult el 2021. augusztus14. reggelén, amelyre mintegy 50 fő sorakozott fel kerékpárokkal. A rövid köszöntőket és a projektismertetőt követően a résztvevők Lendva városába tekertek, ahol egy információkat hallgathattak meg a város és a térség turisztikai adottságairól. A mintegy 40 km-es távot a résztvevők kb. 4 óra alatt teljesítették és Lenti érintésével visszatértek Kerkaszentkirályra, ahol a helyszínen elkészített és elfogyasztott közös ebédet követően kezdődött el a nyári melegben igazi »felfrissülést« jelentő vízitúra. A vízitúra 3 vízfolyást és 2 országot érintett: a Lendva patakon kezdődött, a Kerka patakon folytatódott, majd a résztvevők végül a Mura folyón érkeztek meg a muraszemenyei »Hódvár« vízitúra kikötőhöz, ahol a helyi »River School« is található. A vízitúra során számos érdekes információ hangzott el a környék aktív turisztikai potenciáljairól, az aktuális turisztikai kihívásokról, illetve a hamarosan létrejövő, a világon egyedülállónak számító Ötoldalú Mura–Dráva–Duna Határokon Átnyúló UNESCO Bioszféra-rezervátum aktualitásairól.

A jó hangulatú túra késő délután ért véget. A szervezők biztosították a résztvevőket arról, hogy a jövőben lesz még hasonló jellegű rendezvény az Amazing AoE projekt keretében.

fotógaléria

további hírek