hírek

Transdanube Travel Stories - Partner találkozó, Hainburg der Donau

A Transdanube Travel Stories kertében megrendezésre került az első személyes partner találkozó Hainburg der Donau városában, Ausztriában (2021.10.28.-29).

A kialakult helyzet okán, eddig online volt lehetőségünk megbeszélni és megvitatni a lényeges kérdések. Viszont hosszú idő után a 10 projekt partner számára lehetőség adódott személyesen is találkozni.


A projekt keretében 2020 óta dolgozunk a Dunamentei történeteken, amely több határon is átível, illetve számos érdekes kulturális és természeti örökséget magába foglal. A titokzatos 6 új történetet, hamarosan bemutatjuk mindenki számára. Azonban sok munka vár még ránk, hogy minden elem a helyére kerüljön. Az élmények átélése, és annak átadása érekédben, úgynevezett Termék klubokat hozunk létre egy-egy megállóban. Fő célja, hogy közelebb hozza és megtapasztalja az utazó az adott élményt és témát, átélje velünk a történetet.

Jelen megbeszélésen hangsúlyt fektettünk a Fenntartható Turizmus Mobilitási Tervre.  Útvonalanként megvitattuk miként járhatják be az utazók/turisták fenntartható közlekedéssel az utakat. A dokumentumokban számos fejlesztési javaslat is megfogalmazásra került, amivel a jelenlegi infrastrukturális helyzet hatékonyságának növelésére is fókuszáltunk.

Gyakorlati példa szemléltetés végett, Carnuntumban látogattunk, ahol számos jó gyakorlatot láttunk, miként hozhatjuk közelebb a rég elfeledett emlékeket az utazók számára.

A következő időszakban a Danube Travel Challenge és Green Product kifejlesztésére helyezzük hangsúlyt. A Danube Travel Challenge-n keresztül bemutatjuk, miként lehet végig haladni az úgynevezett "Zöld terméken", azaz fenntartható közeledési módok használatával- történet egy szakaszán- miként lehet végig haladni, valamint milyen élménnyel gazdagodhat, élhet át az út felfedezője.


Rövid ízelítő, hogy milyen élményt tapasztaltunk meg Carnuntumban, amely a római dunamenti történetünk egy helyszíne a Transdanube Travel Stories projektünkben!

fotógaléria

további hírek