hírek

SEE ME IN (CE1415): Milan Design Week

A SEE ME IN projekt keretében a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. részt vett a 2021.09.07 és 2021.09.09 között Milánóban megrendezésre kerülő nagyszabású Milano Design Week eseményen.

A rendezvénysorozat egyik helyszíne, a Multicultural Intelligence elnevezésű kiállítótér a SEE ME IN projektben megszólított multikulturális bútortervezők és designerek számára volt kijelölve. Itt mutatkozhatott be többek között a KeChic, p3-Werkstatt, DJELISO, Puro Amor, valamint a magyarországi székhelyű Multipraktik is. A Multipraktik (https://www.multipraktik.info/) létrehozói 2021.09.07. és 2021.09.10 közötti időszakban a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. támogatásával mutathatták be termékeiket az kiállításon.

Az első nap során, 2021. szeptember 7-én este a kiállító vállalkozók és a jelen lévő projektpartnerek találkozójára került sor, ahol a projekt eddig elért eredményei mellett a vezetőpartner által szervezett másnap kezdődő izgalmas programokról is szó esett.

Második nap, szeptember 8-án délelőtt kezdetét vette az első előadás, Elena Porqueddu építész hölgy beszélt az aktuális olasz bútoripari trendekről. Ezt követően bejártuk az 5vie és a Tortona dizájn kerületeket. Majd pedig a Parallelolab nonprofit cégtől Francesca Zaupa beszélt hitvallásukról. Végül pedig az Aiforia projektpartnertől, Andrea Philipp moderálásával beszélgettünk a projekt célkitűzéseiről, valamint a jelenlévő harmadik országbéli vállalkozók mesélhették el vállalkozásuk történetét a publikum előtt.

A nap lezárásaként a Djeliso nevű, tradicionális afrikai zenekarnak köszönhetően egy szabadtéri koncertet is élvezhettek a jelenlévők.

Az utolsó napon a projekt keretében szervezett programsorozat folytatódott. Délelőtt az Isola dizájn kerültet járhattuk be az egyik olasz partner vezetésével, míg délután a Wood-Skin alapítója, Susanna Todeschini építész hölgy mesélt a formatervezés innovációs lehetőségeiről. Este pedig ismét egy beszélgetésre került sor, ami két olasz partnerünk az FPM, CGM moderálásával valósult meg.

A háromnapos rendezvénysorozat rendkívül hasznosnak és érdekesnek bizonyult mind a megjelent és kiállító multikulturális vállalkozók, mind pedig a jelenlévő munkatársunk részére.

 

A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Bővebb információk a projektről:

web: https://www.interreg-central.eu/Content.Node/SEE-ME-IN-.html

Facebook: https://www.facebook.com/interregseemein/

 

 

fotógaléria

további hírek