hírek

ERRAM HU-AT meghívó 2014. 05. 08. Irányító csoport találkozó

Az ERRAM HU-AT az „ERRAM Cross Border” kezdeményezés része, melyet a Alsó-ausztriai Tartomány Területrendezési és Regionálpolitikai Osztálya indított, és melynek egy elérhetõségi modell kifejlesztése volt a célja az alsó-ausztriai határterületre. A modell, további két alsó-ausztriai határterületre (Ausztria-Csehország és Ausztria-Szlovákia) történõ kiterjesztése az ERRAM CZ-AT és az ERRAM SK-AT projektek célja.

 

A vállalkozások és a lakosság telephelydöntései során meghatározó tényezõ a gazdasági és szociális intézmények közelsége, valamint a munkaerõ elérhetõsége. Alsó-Ausztriában az ERRAM modellt (Elérhetõség-alapú, raszteres területelemzõ modell) évek óta alkalmazzák telephelyek minõsítésére.   A modell ezidáig csak osztrák adatokkal került feltöltésre. A határon átnyúló kapcsolatok számának növekedése hatására a modell kiterjesztésre kerül.

2014. május 8-án megrendezésre kerülõ irányító csoport találkozó célja az ArcGIS Tool alkalmazása telephelyfejlesztések elemzéseihez. A találkozó keretében a résztvevõk gyakorlati bemutatót láthatnak az ArcGIS Tool alkalmazására.

A részvétel elõzetes regisztrációhoz kötött!

Örülünk, ha Önt is a találkozó résztvevõi között üdvözölhetjük!

fotógaléria

további hírek