hírek

capCROSSplan - Harmadik partnertalálkozó

A capCROSSplan pályázat keretében ismét online formában tartottak projekttalálkozót a partnerek, hogy egyeztessék az aktuális feladatokat, és beszámoljanak az elvégzett szakmai tevékenységekről.

A találkozó során elsőként a vezető partner - Sinergija Fejlesztési Ügynökség - ismertette az általános projektmenedzsment információkat és a költségvetéssel kapcsolatos tudnivalókat, majd a munkacsomagonkénti tevékenységeket vitatták meg a partnerek.

A „Kompetencia megszerzése a stratégiai tervezéshez” munkacsomag keretein belül beszámoltak a most készülő, szervezetek bevonásáról szóló kézikönyv tartalmáról, illetve tisztázták az általános stakeholderekkel való találkozók idejét is. Szó esett továbbá a közeljövőben megvalósuló, EU 5 céljával kapcsolatos képzés tematikájáról is.

Ezt követően a „Résztvevők bevonása és partnerség, valamint résztvevő kulcscsoportok kapacitásainak fejlesztése” munkacsomag tevékenységei kerültek áttekintésre. A felelős partner elsőként örömmel jelentette be, hogy elkészült a stratégiai dokumentumokról szóló elemzés és a határon átnyúló protokoll, valamint az utóbbihoz való csatlakozási nyilatkozat első változata is. Megvitatásra került végül az EU-s célokra, illetve a „szoft készségekre” irányuló képzések lebonyolításának határideje.

A Zoom meeting során a kommunikációs munkacsomagra is nagy hangsúlyt fektettek, hiszen hamarosan elkészül a projekt második infografikája és harmadik hírlevele is, melyek tartalmához minden partner aktívan hozzájárult. Megegyeztek végül, hogy a projekt közösségi oldalát és platformját érdekes információkkal, aktualitásokkal töltik meg a jelen időszakban.

A partnerség reményei szerint a következő partnertalálkozón már személyesen is üdvözölhetik egymást, és folytathatják tovább az együttműködést a határon átnyúló területfejlesztési hálózat létrehozása érdekében.

fotógaléria

további hírek