hírek

Inno Industry - Partner találkozó és Study Visit Kremsben

Az Inno Industry projekt keretében megrendezett partnertalálkozó helyszíne Krems (Ausztria) városa volt, a partnerséget ecoplus – The Business Agency of Lower Austria látta vendégül 2020. március 03-05. között.

Az Inno Industry interregionális találkozóját Kremsben rendezték meg, ahol közel 50 résztvevõ gyûlt össze a helyszínen és online. A találkozó során a résztvevõk, inspiráló bevált gyakorlatokat osztottak  meg egymással arról, hogy milyen formában kerülnek támogatásra a kkv-k, a digitális átalakulásuk elõsegítésének érdekében.

Néhány példa, amely bemutatásra került az elõadások során:

  • A szlovén vállalkozási alap digitalizációs utalványokat biztosít a kkv-k számára;
  • Az alsó-ausztriai úgynevezett „Digitalizáció Háza” összekapcsolja a digitális technológiai csomópontokat, a régióban található kkv-knak az igényeivel;
  • a magyar „Industry 4.0 Showcase Factory” program keretében átfogó támogatást biztosít a kkv-k számára;
  • Az AMUEBLA kifejlesztette a bútorgyártók részére a könnyen használható e-learning eszközöket a digitalizáláshoz;
  • a Buckinghampshire régió nyílt adatokat szolgáltat az üzleti fejlõdéshez;
  • A svéd „Kick-off Digitalisation” kezdeményezés segíti a kkv-kat abban, hogy jobban megértsék, mit hozhat a digitalizálás számukra.
  • További bemutatott esetek az ökoszisztémák vagy klaszterek támogatására vonatkoztak, amelyek táptalajt jelentenek a digitális innováció számára.

A partnertalálkozó további napján az (IMC Krems) IMK Alkalmazott Tudományos Egyetemen tartott tanulmányút során a partnerek megtekinthették a személyre szabott zeneterápiás kutatóközpontot, valamint betekintést nyertek alkalmazásának területeibe. Az eVRyLab-ban, az Alsó-Ausztria „Digitalizációs Ház” egyik csomópontjában, a résztvevõknek lehetõsége volt kipróbálni az OmniDeck-et, amely lehetõvé teszi a fizikai mozgást virtuális környezetben.

 

fotógaléria

további hírek