hírek

RURES - Transznacionális partnertalálkozó Horvátországban

Cakovecben (Horvátország) tartották az Interreg CENTRAL EUROPE program keretében a horvát partnerek Meðimurje megye Fejlesztési Intézménye REDEA és Medjimurje Energia Ügynökség közösen szervezett A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségekben elnevezésű RURES CE933 számú projekt partnertalálkozóját 2019. november 11-12-én.

A kétnapos konferencia a vezetõ partner köszöntõjével indult, majd, a projektben kialakítandó kalkulátorért felelõs cseh, Ostravai Mûszaki Egyetem képviselõje mutatta be a kalkulátor felületét, használhatóságát, a megvalósult, illetve folyamatban lévõ feladatokat. A felület mellett a kalkulátorhoz kapcsolódó online kézikönyv is megvitatásra került, annak struktúráját is eldöntötte a partnerség.

A nap második felében a kifejlesztett energiahatékonysági kalkulátor használatáról és teljes körû megismerésérõl esett szó,  majd a kivitelezési folyamatának ismertetésével folytatódott a program. Ezt követõen pedig az Ostravában tartandó disszeminációs eseményt – THERMA Nemzetközi Kiállítás keretében – beszélte meg a partnerség, ahol a nagyközönség számára is bemutatásra kerülne a kalkulátor.

Majd a nap zárásaként a partnerség látogatást tett a Medjimurje Energy Agency ltd. irodájába, ahol a partner mutatta be a megvalósított fejlesztéseket, a beszerzett eszközöket, illetve szó esett a további tervekrõl is.

A találkozó második napján a projektmenedzsmenttel kapcsolatos ügyeket és kérdéseket tárgyalták meg, a közeljövõ feladataira fókuszálva.

fotógaléria

további hírek