hírek

EDUCORB extended_Osztrák-magyar interkulturális rendezvény, nyugat-dunántúli és alsó-ausztria diákok részvételével Weikersdorfban_2014. június 5.

A 2014. június 5-én, KULTURA.JÁTÉK.TÁNC címmel megrendezésre került iskolástalálkozó keretében közel 70 osztrák és magyar diák töltött el egy közös projektnapot az alsó-ausztriai Weikersdorf általános iskolájában.

 

A 2014. június 5-én, KULTURA.JÁTÉK.TÁNC címmel megrendezésre került iskolástalálkozó keretében közel 70 osztrák és magyar diák töltött el egy közös projektnapot az alsó-ausztriai Weikersdorf általános iskolájában. A rendezvény célja egyrészt, a diákok számára, életkoruknak megfelelõ, interkulturális és országismereti tudás játékos és autentikus közvetítése volt, másrészt pedig az érdeklõdésük növelése adott idegennyelv és kultúra iránt. Az osztrák és magyar diákokból alakított vegyes csapatok délelõtt, a hat állomásból álló program során összekovácsolódtak, és egyre szabadabban használták élõ nyelvi környezetben is az iskolapadban elsajátított tárgyi-, és nyelvtudást.

A program délután magyar és osztrák népitáncoktatással, és a két országból érkezett nagymamák vezette játékos foglalkozásokkal folytatódott.

A rendezvény az EDUCORB extended projekt keretében valósult meg, melyben a Nyugat-Pannon Terület- és Gazdaságfejlesztési Közhansznú Nonprofit Kft. magyarországi koordinátorként támogatta a program megvalósítását.

fotógaléria

további hírek