hírek

ConnReg AT-HU: Három állomásból álló roadshow a Nyugat-dunántúli Régióban

A ConnReg AT-HU projekt keretében osztrák-magyar határtérségben "Európa helyben / Europa vor Ort" címmel, egy több állomásból álló roadshow került megvalósításra a helyi lakosság megkérdezésére és megszólítására, európai uniós projekttémák bemutatására, a lakosság számára releváns mondanivaló hangsúlyozásával, az Európai Unió, és különösen a határon átnyúló témák-, tevékenységek megismertetése érdekében.

A projekt keretében megvalósult roadshow, outdoor rendezvények sorozata volt, melyek nagy látogatószámú vásárok, ünnepek vagy más szabadtéri rendezvényekhez kapcsolódóan kerültek megvalósításra. Céljuk egyrészt a szemléletformálás, másrészt pedig a helyi lakosság véleményének, kihívásainak, szükségleteinek becsatornázása az osztrák-magyar határon átnyúló, jövõbeli együttmûködésekbe.

A roadshow magyar oldalon három állomáson jelent meg, 2019. április 28-án Szombathelyen a Herényi Virágút rendezvényhez, 2019. április 30-án Zalaegerszegen a Pálinka és Mangalica Majális rendezvényhez és 2019. május 1-jén Nagycenken a kisvasút megnyitóhoz kapcsolódóan. Az egyes állomásokon osztrák-magyar együttmûködések során megvalósult projektek eredményei kerültek bemutatásra közlekedés, oktatás, turizmus, stb. témában, másrészt pedig lebonyolításra került egy lakossági lekérdezés, melynek során 150 látogató véleményét ismerhettük meg az osztrák és magyar határon átnyúló együttmûködésre vonatkozóan.

fotógaléria

további hírek