hírek

ARTISTIC - Hogy mûködik a crowdfunding / közösségi finanszírozás? Pénzgyûjtés egy jó ötletre!

2019. május 31-én a crowdfundingról, avagy a közösségi finanszírozásról szóló helyi workshop került megrendezésre Szombathelyen, a Herényiek Házában az ARTISTIC projekt keretében.

Kovács István, a Hegypásztor Kör Egyesület elnökének köszöntõ beszéde, valamint rendezvénynek keretet adó ARTISTIC projekt általános bemutatása után Bedõ Beatrix, a budapesti Impact Hub társalapítója, mentora, valamint a TV2 kereskedelmi televízió korábbi HR igazgatója vette át a terepet.

A rendezvény fõ célja az volt, hogy áttekintést, bevezetést nyújtson a helyi kulturális szereplõk és az érdekelt felek számára a közösségi finanszírozás lényegérõl. Hogyan is mûködik? Melyek a rendelkezésre álló platformok Magyarországon? Hogyan lehet sikeres kampányt létrehozni? Melyek a jó kampány lebonyolításának alapfeltételei, kritikus pontjai? Ezen felül jó – és egy-két kevésbé jó – gyakorlatot is megismerhettek a résztvevõk, hogy ezekbõl egy lehetséges jövõbeli kampány tervezése során profitálhassanak.

A közönség meglehetõsen inspirált volt a workshop során, és az esemény végül tartalmas társalgássá alakult át Beatrix és a résztvevõk között.

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.
 

Bõvebb információk a projektrõl:

www.interreg-central.eu/artistic
https://www.facebook.com/projectARTISTIC/

fotógaléria

további hírek