hírek

ConnReg AT-HU: Interkulturális tréningek Vas és Győr-Moson-Sopron megyében

Határon átnyúló együttműködésekben dolgozó magyar és osztrák szakemberek részvételével - 2019. április 26-án Győrben és 2019. május 07-én Szombathelyen - interkulturális tréningek kerültek megrendezésre a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. szervezésében.

 

A Connecting Regions (ConnReg AT-HU) Interreg V-A Ausztria-Magyarország Program támogatásával megvalósuló projekt az osztrák-magyar határrégió intézményi és határon átnyúló együttmûködéseinek javítását tûzte ki célul. Ennek elérésében települések, régiók és intézmények kezdeményezéseit támogatja, melyek elõkészítéshez, tervezéshez és megvalósításhoz szükséges tudásbázis gyakorlatorientált rendezvények keretében kerül átadásra. Ilyen rendezvények voltak az április és május hónapban megvalósult tréningnapok, melyek célja a határon átnyúló együttmûködésben résztvevõk munkájának hatékonyságjavítása volt. Az interaktív tréning során a résztvevõ szakemberek sok olyan hasznos gyakorlatot és technikát próbálhattak ki és sajátíthattak el, melyeket akár már másnap sikeresen használhattak a munkája során. A tréning programjában szerepelt a bilaterális, illetve nemzetközi rendezvények tervezése, programjának részletes összeállítása a szervezõk és az elõadók szemszögébõl, tippek a következõ nemzetközi publikum elõtti elõadáshoz, a lehengerlõ elõadás ismérvei, az elõadók, a hallgatóság és a tolmácsok kapcsolata, mit illik és mit nem? - kulturális különbségek, szójátékok, viccek.

A tréningeket egy tapasztalt szakember, Kovács Tünde tartotta. Kovács Tünde képzett tolmács, okleveles közgazdász nemzetközi kommunikáció szakon, a Kovács Kommunikation e.U. ügyvezetõje, aki cégek és magánszemélyek számára immáron 15 éve tart interkulturális tréningeket.

fotógaléria

további hírek