hírek

Amazon of Europe Bike Trail - Partnertalálkozó Nagyatád városában

Az Amazon of Europe Bike Trail projekt keretében 2019. január 23-25. között három napos – tanulmányúttal egybekötött partnertalálkozóra került sor Nagyatád városában.

 

Az Amazon of Europe Bike Trail projekt keretében 2019. január 23-25. között három napos – tanulmányúttal egybekötött partnertalálkozóra került sor Nagyatád városában.

Az esemény a projektben szereplõ valamennyi ERDF és IPA partner részvételével zajlott, a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft.-t Polgár Tibor, stratégiai igazgató, Deák Máté projektmenedzser, valamint Bolyós Ádám projektasszisztens képviselte.

A három napos esemény 2019. január 23-án egy tanulmányúttal indult, melynek keretében a résztvevõk a Dráva Somogy megyei szakaszának fontosabb helyszíneire látogathattak el. A somogyszobi Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központban tett látogatást követõen egy zákányi pihenõhelyhez, majd a Dráva és a Mura összefolyásának helyszínét (Õrtilos) érintette a program, majd ezt követõen Vízvár településének turisztikai lehetõségeivel és - újnak számító - szálláshely kínálatával ismerkedhettek meg a túra résztvevõi.  Végül a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Barcs-Drávaszentesen található Dráva Kapu Bemutatóközpontjába látogatott el a csoport, ahol egy elõadás formájában megismerkedhetett a nemzeti park (aktív) turizmus specifikus tevékenységével, és megtekinthette a kapcsolódó létesítményeket.

Az partnertalálkozó második napjának (2019. január 24.) délelõttjén a WWF Austria által vezetett 4. számú munkacsomaghoz (Nature oriented trail) kapcsolódó infrastrukturális elemek és a közös sztenderdek módszertanának munkaváltozata került prezentálásra a munkacsomagot vezetõ külsõ szakértõ (REVITAL Integrative Environmental Planning GmbH) munkatársainak elõadásában. Ezt követõen a partnerek egy rövid workshop keretében adtak visszacsatolást a megismert tartalommal kapcsolatban. Stephanie Edelmüller (WWF Austria) a természetközeli turizmussal és annak fenntartható kezelésével kapcsolatos prezentációját szintén rövid csoportmunka követte. Az ebédszünetet követõen Polgár Tibor (Nyugat-Pannon Nonprofit Kft.) mutatta be az útvonal kialakításhoz kapcsolódó módszertan (5. számú munkacsomag) munkaverzióját a partnereknek, amit a 2. számú munkacsomag (kommunikáció) ismertetõje követett, melynek keretében a tevékenységért felelõs partnerek (Iskriva, WWF Adria) képviselõi mutatták be a következõ fél év marketingtevékenységeit. A napi programot az Európa Amazonasa kerékpárút mögött húzódó közös vízióval kapcsolatos együtt gondolkodás zárta, mely az Iskriva moderálásával zajlott.

A harmadik nap programja fõként a 3. számú munkacsomag (turisztikai termékfejlesztés), kisebb részt pedig 1. munkacsomag (projektmenedzsment) tevékenységei köré épült. Ennek keretében bemutatásra kerültek a célterületet társadalmi-gazdasági jellemzõit vizsgáló analízis elsõ eredményei, valamint Günter Mussnig (Trail Angels) vezetésével kisebb workshopra került sor a kapcsolódó témákban.

fotógaléria

további hírek