hírek

Amazon of Europe Bike Trail - Projektindító konferencia

Az Amazon of Europe Bike Trail projektindító konferenciájára került sor Velika Polana településén 2018.november 9-11 között.

© Zarja Sinkovec

2018. november 9-11. között került sor a coop MDD projekttel közös szervezésben az Amazon of Europe Bike Trail projekt hivatalos projektindító rendezvényére Velika Polana településén. A nyitórendezvény 10:00-kor kezdõdött a köszöntõkkel, amelyet Velika Polana polgármestere, illetve a két projekt vezetõpartnere mondott el. A köszöntõket követõen a Mura Bioszféra térség fejlesztési lehetõségeirõl hallhattunk érdekes elõadásokat a szlovén elõadók által, illetve a Trail Angels mutatta be a fenntartható turisztikai lehetõségeket a védett természeti területeken (hogyan lehet turisztikai útvonalakat, ezáltal terméket létrehozni védett természeti értékek mentén?).

Szintén érdekes prezentációkat hallottunk a Mura fejlesztési partnerség kialakulásáról és mûködésérõl, továbbá részletesen is megismerhettük azokat a kezdeményezéseket is, amelyek az 5 országot lefedõ bioszféra rezervátumban már mûködnek.

Az elõadásokat követõen került sor a projekt hivatalos elindítására egy rövid, közös együttmûködés által.

https://www.youtube.com/watch?v=Hl3dgvs0Vzo&fbclid=IwAR11Zulnur5tzLLxGQb5QiLqysZRwwbJC8DLtB0m9Ii4I65ZBBSRIw1EBsk

 

fotógaléria

további hírek