hírek

BIG AT-HU: Határon átnyúló iskolai partnerség

2018. október 8-án a soproni Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola negyedik osztályos tanulói az "Oktatási együttműködések az AT-HU határ régióban - BIG AT-HU" projekt keretében látogatást tettek az ausztriai Traiskirchen Általános Iskolába. A határon átnyúló iskolai partnerségi eseményen 27 magyar gyermek vett részt, akik Rajnai Károly Igazgató Úr, Németh Gábor Igazgatóhelyettes, Juhászné Molnár Zita és Meiszter Zsoltné pedagógus kíséretében érkeztek. A vendégeket Sonja Horak Igazgatónő és Daniela Dangl tanárnő fogadta.

 

 

A délelõtt folyamán Daniela Dangl körbevezette az iskolában a magyar vendégeket, ezáltal a gyerekek betekintést nyerhettek az iskola, az osztrák gyerekek mindennapjaiba. Az oktatási intézmény megtekintését követõen a gyerekek az iskola udvarán elfogyasztották a reggelit, kis játék után pedig a könyvtárban a „Die Geschichte vom Löwen, der nicht schreiben konnte”, majd az iskola tornatermében „BAKABU” meséjét hallhatták.

Daniela a magyar tanulókat német nyelven kalauzolta, mely számukra egyáltalán nem jelentett gondot, minden szót megértettek. A magyar gyerekek heti 7 órában tanulnak németet. Ez is tükrözi a német nyelv tanításának és tanulásának fontosságát; a magyar diákok aktívan részt tudtak venni az eseményen, gátlások nélkül szólaltak meg.

fotógaléria

további hírek