hírek

BIG AT-HU: A Bad erlachi óvodások látogatása a sopronkövesdi Nefelejcs Óvodában

Az "Oktatási együttműködések az AT-HU határ régióban - BIG AT-HU" projekt keretében 2018. október 1-én a Bad erlachi óvoda - Hans Rädler Polgármester Úr, Sabina Doria óvodaigazgató és Rudolfine Rädler valamint az óvoda pedagógusainak kíséretében - látogatást tett a sopronkövesdi Nefelejcs Óvodába. Az osztrák vendégeket Fülöp Zoltán Polgármester Úr, Fülöpné Hidegh Csilla óvodavezető és az ott dolgozó óvópedagógusok fogadták. Az egész napos, játékos eseményen közel 50 magyar és osztrák gyermek vett részt, melyet a BIG AT-HU projekt tett lehetővé.

 

„A gyermekek és a felnõttek közötti elsõ találkozás alkalmat teremtett arra, hogy megismerjék egymást és további közös programokat szervezzenek.”  

 2018.05.14.  Bad Erlach

Ez  nem az elsõ találkozás volt; a Nefelejcs Óvoda már járt a Bad erlachi óvodában, így a fent idézett, korábban írt kijelentés rövid idõn belül meg is valósult - a BIG AT-HU projekt keretében - és további közös programok szervezésének folytatása is várható.  

A délelõtt folyamán, a reggeli elfogyasztását követõen az osztrák és a magyar gyerekek közösen rajzoltak, barkácsoltak, és almás-pite készítésében segédkeztek, csoportos, játékos feladatokban vettek részt.  Ezt követõen a Nefelejcs Óvoda pedagógusai a Ludas Matyi történetét mutatták be. Ebéd után a gyerekek a település játszóterén elfogyasztották az általuk készített almás-pitét, az osztrák vendégek hazautazása elõtt pedig közösen játszottak. A gyermekek felhõtlen mókázásával egy idõben Sopronkövesd polgármestere az osztrák felnõttek számára megmutatta a települést és annak látnivalóit.

A nap folyamán mind az osztrák-magyar gyerekek, mind a felnõttek jól érezték magukat. A játékos és élményekkel teli nap zárásaként a Nefelejcs Óvoda újabb meghívást kapott a Bad erlachi óvodától.


 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fotógaléria

további hírek