hírek

Transdanube.Pearls - Második szakmai mûhelytalálkozó

A Transdanube.Pearls projekt keretében a második szakmai mûhelytalálkozó 2018. december 10-én Halásziban került megrendezésre.

A Transdanube.Pearls projekt keretében megrendezésre kerülõ második hazai szakmai egyeztetõ mûhelytalálkozóra Halásziban, a Babos majorban került sor 2018.12.10-én, amelyen 15 - a helyi turisztikai fejlesztésekben érintett - szakember vett részt.  

A találkozó alapvetõen három fontos témakört érintett:

  1. Az EuroVelo 6 kerékpárút felmérésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, illetve az eredmények bemutatása;
  2. A burgenlandi közlekedési-turisztikai fejlesztések megismerése, valamint a mobilitás központ mûködésével kapcsolatos tudnivalók Christine Zopf-Renner (Mobilitásközpont Burgenland) elõadásában, aki részletesen is ismertette a Transdanube.Pearls projektben betervezett és megvalósított fejlesztéseket is;
  3. Duna-Delta tanulmányúttal kapcsolatos tapasztalatok átadása, továbbá a projekt elõrehaladásának ismertetése és a többi projektpartner kezdeményezésinek rövid bemutatása.

Az EuroVelo 6-os felmérés kapcsán számos kérdés és észrevétel érkezett a jelenlevõktõl, továbbá megfogalmazódott az igény egy helyi akcióterv létrehozására is, amely a Szigetköz kerékpárúthálózatának fejlesztésére irányul. Christine Zopf-Renner elõadása, illetve a szomszédos Burgenland jó példáinak megismerése pedig kiváló gondolatindító volt további helyi fejlesztések generálása érdekében.

fotógaléria

további hírek