hírek

BIG AT-HU: A soproni Deák Téri Általános Iskola kirándulása az ausztriai Johannesbachklammi szurdokban

Sopronból, 2018. május 18-án indult útnak a busz a Deák Téri Általános Iskola tanulóival az "Oktatási együttműködések az AT-HU határ régióban - BIG AT-HU" projekt "határon átnyúló iskolai partnerség" keretében szervezett kirándulásra.

Az „élménytúrán” 9 magyar gyerek és 2 kísérõpedagógus vett részt, melyhez a Pitteni Általános Iskolából pedig 6 osztrák gyerek és 2 kísérõpedagógus csatlakozott.

 

A soproni vendégeket Veronika Buchinger Igazgató Asszony és Marianna Omaszta pedagógus köszöntötte. A gyerekek a közös reggeli után bemutatkozó levelet készítettek, melyet osztrák-magyar tanulók egymás között kicseréltek, ezzel is elõsegítve az ismerkedés kezdeti nehézségeinek leküzdését.

A Johannesbachklammi szurdok irányba vétele elõtt a magyar vendégeknek lehetõségük nyílt a híres pitteni rózsakert (Rosengarten Pitten) megtekintésére.

És indulás Wurflacba… Pár falat elfogyasztása után indulhatott is a túra, melynek végén a gyerekek a pedagógusokat is bevonva, németül és magyarul felváltva játszottak. Az élménytúra végére oldódott a hangulat is, a felhõtlen kirándulás, játék, és szórakozás következtében pedig elérhetõség (e-mial cím) cserék történtek, közös fotók készültek. Ugyanakkor a pedagógusok között is elindult a gondolatmenet: felvetõdött a lehetõsége egy több napos „erdei iskola” szervezésének.

​​​​​​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fotógaléria

további hírek