hírek

BIG AT-HU: A sopronkövesdi iskolások és óvodások látogatása a Bad erlachi óvodába

Az ausztriai Bad Erlach község, és az óvoda vezetői meghívták a magyar és az osztrák óvodát, valamint általános iskolát - akik, a szomszédos nyelvet magyarul vagy németül tanulják - egy közös színházi és játékokkal teli napra.

 

Az „Oktatási együttmûködések az AT-HU határ régióban – BIG AT-HU” projekt keretében indult útjára 2018. május 14-én, Sopronkövesdrõl, az általános iskola (12 gyermek, 2 kísérõpedagógus) és a Nefelejcs Óvoda (20 gyerek, 4 kísérõpedagúgus) delegációja. Az  eseményen közel 60 osztrák-magyar gyermek vett részt, melyet BIG AT-HU projekt tett lehetõvé.

Hans Rädler Polgármester Úr, Alois Hahn Alpolgármester Úr és Sabina Doria óvodaigazgató üdvözölte a magyarországi vendégeket. A magyar gyerekeket az óvodaigazgató, 3 óvónõ, az iskolaigazgató helyettese, a német tanár és Fülöp Zoltán polgármester kísérte.

A reggelit és az elsõ ismerkedéseket követõen a település közösségi termében a gyerekek megtekinthették Kuddel-Muddel Színház által játszott "The Rainbow Fish" színdarabot. Ezt követõen folytatódtak a játékos programok az óvoda udvarán, játszóterén. Ugyanakkor az ajándékozás sem maradhatott el: a sopronkövesdi vendégek csokiból álló tortákat készítettek osztrák-magyar zászlóval kiegészítve, az osztrák gyerekek pedig nyakba akasztható, CD-bõl készült szivárványos halat.

A gyermekek és a felnõttek közötti elsõ találkozás alkalmat teremtett arra, hogy megismerjék egymást és további közös programokat szervezzenek.

"A gyerekek számára egy ilyen játékos nap értékes interkulturális jelentõségû. Lehetõségük nyílt arra, hogy gátlások nélkül alkalmazzák a megtanult nyelveket" – Sabina Doria

fotógaléria

további hírek