hírek

BIG AT-HU: A szombathelyi Neumann János Általános Iskola "határon átnyúló iskolai partnerségen" való részvétele az ausztriai St. Egyden/Steinfeldben

2018. április 24-én a St. Egyden/Steinfeldi Általános Iskolában, az "Oktatási együttműködések az AT-HU határ régióban - BIG AT-HU" projekt keretében megrendezésre került a "határon átnyúló iskolai partnerség".

 

A buszos utazás Szombathelyrõl indult – 25 alsó tagozatos magyar gyermek, 4 kísérõpedagógus –, melyhez Wiener Neustadtban 9 általános iskolai tanuló és két kísérõpedagógus csatlakozott. Az iskolai partnerségen így közel 50 gyermek és 7 kísérõpedagógus vett részt.

A rendezvényen résztvevõ iskolák megérkezését követõen a gyerekek közösen reggeliztek, majd a St. Egyedi önkormányzati nagyteremben Wilhelm Terler Polgármester Úr, valamint Herwig Steiner Igazgató Úr köszöntötte a magyar iskolásokat.

A délelõtt folyamán „enyém, tiéd, a mi világunk” témakörben az osztrák diákoktól különbözõ elõadásokat láthattunk (zenei, táncos, állatos jelmezes mese bemutatása). Az elõadások végeztével a csapat 1 órás kirándulásnak, gyalogútnak indult a Schwartzi étteremhez, ahol a közös ebéd eltöltése után az azt övezõ zöld kiserdõben „kincskeresés” indult a következõ témákat körülölelõ úton:”tündérmesék”, „természet-élmény”. A közös, élményekkel és jó kedvvel teli játék és a jégkrém elfogyasztása után pedig mindannyian elindultak haza.

fotógaléria

további hírek