hírek

Transdanube.Pearls - Regionális képzés

A Transdanub.Pearls projekt keretében megrendezésre kerülõ fenntartható mobilitás menedzser képzésre 2018. április 19-én, Mosonmagyaróváron került sor, ahol összesen hét fõ képzése valósult meg.

A képzés alapvetõ célja az volt, hogy a Szigetközben aktívan tevékenykedõ mobilitási és turisztikai szolgáltatók (pl. túraszervezõk, közlekedési és turisztikai információs pontok üzemeltetõi) részére bemutatásra kerüljenek a Transdanube.Pearls projekt tevékenységei (és az eddig elért eredmények), a mobilitás menedzsment alapjai (helyi és térségi jó példákkal illusztrálva), illetve a regionális mobilitás központok legfõbb funkciói.

A képzés tematikája és programja teljes mértékben illeszkedett a projekt e tevékenységéért felelõs partner által megadott útmutatáshoz. A tréning oktatói Horváth Dóra (GySEV Zrt.) és Deák Máté (Nyugat-Pannon Nonprofit Kft.) voltak, akik a Transdanube.Pearls projekt keretében Bulgáriában (Silistra) szervezett 3 napos, hasonló jellegû képzésen vettek részt 2017. októberében.

A képzés során a Transdanube.Pearls projekt tevékenységeinek és eddigi eredményeinek (pl. közös kritériumrendszer, promóciós videó) részletes áttekintésére is sor került. Ezt követõen a mobilitás menedzsment alapjainak bemutatását követõen helyi és regionális jó példák megvitatására került sor, amely során a képzés résztvevõi bemutathatták saját tevékenységeiket és kezdeményezéseiket is a mobility management területérõl.  A csoportmunkát követõen a mobilitás menedzsmenttel kapcsolatos fejlesztési dokumentum, a SUMP és SRTMP módszertani bemutatása következett, majd pedig a résztvevõk részletesen is megismerhették a Szigetköz térségére elkészített SRTMP vízióját, illetve az ahhoz rendelt célrendszert és intézkedéseket is.  A résztvevõk egy elõadás segítségével részletesen is megismerkedhettek a mobilitás központok funkcióival, szolgáltatásaival, illetve azzal, hogy milyen adottságok és készségek kellenek ahhoz, hogy valakibõl ún. „mobility officer” válhasson. Egy csoportmunkát követõen a résztvevõk közösen „megalkották” az ideális mobilitás központban dolgozó munkatársat is. A Szigetköz TDM munkatársa, Horváth Zoltán rövid elõadása által azt is megtudhatták a résztvevõk, hogy a TDM irodába betérõ látogatók általában milyen információra kíváncsiak elsõsorban, mi az, ami igényként jelenik meg a „felhasználói” oldalon. Erre alapozva egy közös beszélgetés keretében megvitatásra került a "Szigetköz Mobilitás Központ" jövõbeli szolgáltatási palettája is.

Ezúton is gratulálunk a résztvevõknek a tréning sikeres teljesítéséhez!

fotógaléria

további hírek